achtergrond 1

Ervaringen van cliënten

Augustus 2019
45 jarige vrouw beschrijft haar ervaringen.

Resultaat
Vanmorgen liep ik door het bos; ik had een telefoongesprek te voeren en wilde dit doen vanuit rust en vanuit mijzelf. Een tijd terug zou ik om mijzelf gelachen hebben. Hoezo in het bos ? Nu luister ik naar mijn gevoel; het bos is de plek waar ik geniet en tot rust kom. En het gesprek ging goed. Respect voor mijn eigen gevoel en keuzes en respect voor het gevoel van de ander zonder dit in te vullen. Vet trots op mijzelf. Maar dat is waar we nu zijn en niet hoe ik in jouw praktijk binnen stapte slechts 3 sessies terug.

Hulpvraag
Wanneer ik je in juni bel, heb ik je adres gekregen van een goede vriendin. Op dat moment ben ik op de weg omhoog vanuit een burnout. Tijdens mijn burnout-therapie komt regelmatig ‘ oud zeer ‘ om hoog. Zoals Roberto Gutierrez uitlegt, ontstaat het merendeel van ons gedrag heel vroeg. De burn-out therapie werkt goed; ik ben veel fitter en sterker. Ook in overleg met de bedrijfsarts besluit ik het ‘oude zeer‘ aan te kijken en op te lossen met EMDR-therapie.

Aanpak
Aan de telefoon heb ik al een goede indruk van je, dat wordt bevestigd tijdens de kennismaking. Jij bent empathisch, nuchter en gericht op de weg ophoog. Zoals je zelf zo mooi zegt ‘We kijken zo weinig mogelijk naar beneden en zoveel mogelijk omhoog‘. Dat past helemaal bij mijn ‘levensmotto’; ik kijk altijd vooruit, gefocussed op mijn doel. Waarom ben ik ‘hier’ dan ? Omdat ik vergeten ben om te ‘voelen’ in mijn lijf. Analyseren kan ik bijzonder goed en dat zet ik in als ‘vluchtweg‘. Ik snap mijn ‘oude zeer‘ uitstekend, nu mag ik het voelen.

1e consult
Tijdens ons 1e consult neem je mij mee door de stappen van EMDR. Ik heb al nagedacht over de momenten die weerstand oproepen in mijn lijf ‘op mijn bors ‘ en in ‘mijn buik‘. Je vertelt dat we niet blijven hangen in het eindeloos ophalen van alle herinneringen. Dat is fijn, ik wil vooruit. Ik visualiseer de situatie en de tranen lopen over mijn gezicht. Even ben ik weer dat pubermeisje dat zoveel op haar bordje kreeg. Die zo graag een normaal leven wilde hebben, net als haar leeftijdsgenoten en zich schaamde voor de werkelijkheid. Je vraagt mij jouw vingers te volgen met mijn ogen, te aarden door mijn beide voeten op de grond te plaatsen en rustig vanuit mijn buik te ademen. Dan is er tijd om tot rust te komen en een andere situatie te visualiseren. Opnieuw lopen de tranen over mijn wangen. We eindigen met een affirmatie ‘Ik ben wie ik ben‘.

Reactie na het consult
De dag na het consult ben ik moe en onrustig. Ik ga wandelen, laat de tranen soms weer komen. Na twee dagen komt er rust voor in de plaats. Ik merk dat ik beter bij mijzelf kan blijven, niet meer invul voor de ander en veel milder kijk naar de mensen om mij heen. Dat laatste zorgt dat zij ook anders reageren op mij en de positieve spiraal is ingezet.

2e consult
Tijdens het 2e consult pak ik een situatie die van recentere datum is. Terwijl ik de situatie visualiseer, blijkt dat de trigger ‘dezelfde‘ is. Deze trigger geeft mij een gevoel van onveiligheid en zorgt dat ik in de actie (vecht) -modus kom. Een oude ‘tactiek’ van het meisje om situaties op te lossen, maar het meisje is nu een vrouw van 45 jaar. Jij stelt mij de vraag of ik ook echt onveilig ben en dat doet mij beseffen dat ik veilig ben en dat ik dat ook gecreëerd heb voor mijn zoons. Daarmee besef ik dat ik niet hoef te ‘vechten‘ voor mijzelf. Dat ik rustig kan luisteren naar het gevoel van de ander en zijn of haar standpunt kan accepteren zonder mijn eigen plek uit het oog te verliezen. ‘Ik ben veilig‘ voegen we aan mijn affirmaties toe.

Helend
Het aandacht en erkenning geven aan mijn ‘oude zeer‘ werkt helend. Erkenning van mijn pijn en erkenning vanuit jouw expertise. Dat laatste bevestigt dat het een pubermeisje veel over haar heen kreeg. Dat ze niet de tools had om daar mee om te gaan en er geen hulp was. Ze deed wat ze kon in plaats van ze deed niet genoeg zoals ik het zelf jaren zag. Helend is ook jouw erkenning van mijn kracht en drive die ervoor hebben gezorgd dat ik mijzelf blijf ontwikkelen, verantwoordelijkheid neem voor mijn eigen leven en nu kan vertrouwen op mijn gevoel om de juiste keuzes te maken.

Nazorg
In 3 consulten heb ik een grote stap vooruit gemaakt. We spreken af dat ik contact opneem wanneer ik ervaar dat ik hulp nodig heb. Ook dat is fijn gevoel.

Willeke dank voor je hulp !
 

Update een jaar na de sessies


61 jarige vrouw stuurde spontaan het onderstaande bericht. Met haar toestemming plaats ik het bericht anoniem.

'Het is bijna een jaar geleden dat ik mijn laatste afspraak met jou had en daarna niks meer van me heb laten horen !
Ergens is dat natuurlijk goed nieuws want dan gaat het goed met mij . En dat is ook zo het gaat ook goed , minder paniek etc. , maar val nog wel eens in mijn eigen valkuilen , maar kan er beter mee omgaan . En dat is te danken aan de gesprekken met jou waardoor ik meer inzicht heb gekregen in mijn probleem . Maar het is niet netjes om geen afscheid van je te nemen en je te bedanken . Dat was nog even een dingetje , ik wou je nog een soort van " achter de hand houden" zo gezegd , vandaar .

Maar het moment is nu daar ! Willeke bij deze wil ik je hartelijk bedanken voor je hulp en de fijne gesprekken die mij het inzicht gaven die ik nodig had !'
 

Update een paar maanden na de behandeling met EDMR

40 jarige vrouw die sinds een aantal jaar in Nederland woont. Spontaan stuurde ze de onderstaande mail. Met haar toestemming plaats ik het bericht anoniem uit veiligheidsoverweging.

Het gaat eigenlijk erg goed met me..... onder de omstandigheden!
Ivm de vader van mijn zoontje maken wij een hele moeilijke tijd mee. Zijn vader is weer erg agressief en onbeschoft naar me toe, met woorden en daden...

Voor de schoolvakantie is vanuit school met mijn toestemming een melding gegaan naar veilig thuis. Er is een groot onderzoek gestart naar zijn vader toe, waarin hij met manipulatie, brainwash en ouderafstoting mijn zoontje in een positie heeft gezet van Loyaliteit conflict en zijn gedrag op school en naar me toe is erg veranderd!
Jammer genoeg is mijn zoon er de dupe van maar in tegendeel ben ik veel meer sterk geworden....
Wonderbaarlijk......! Ik kom voor mezelf op, ben duidelijk in mijn woorden en daden en vooral reageer ik niet op negatief en onbeschoft gedrag van mijn ex naar me toe.

Mijn zoon volgt nog Psychomotorisch Therapie, waarin hij zijn uiterste best doet, maar omdat hij in een Spagaat tussen ons zit is erg moeilijk voor hem om zich aan vast te houden. 

Kwestie van de advocaten omdat mijn ex voor oudergezag en meer omgangsregeling wilt vechten, staat op een lage pitje vanwege het onderzoek van Veilig Thuis.

Ik/wij blijven ons best doen!!! Komt tijd komt raad, zo lang als ik niet vergeet wie ik ben en voor wat ik vecht... Komt het allemaal goed!

Met mijn nieuwe relatie gaat ook Goed... We beginnen elkaar te leren kennen en ik moet zeggen dat ik nog steeds denk dat hij de beste man is dat mij ooit overgekomen is! Soms is niet makkelijk om iemand om mij heen te hebben maar hij is ook te lief, een doorzetter en hij geeft niet zomaar op.
Ik merk dat wat ik bij u heb geleerd, nog steeds werkt in mijn systeem en ik hoop het dat nog lang blijft werken. Voel me herboren en sterker dan ooit.... Ik ben er nog niet maar het komt goed!
Nogmaals bedankt voor de magie en mijn leerzaam tijd bij u, ben ons voor de rest voor mijn leven dankbaar!
 

Loflied

Het was alsof ik onder een dikke laag modder zat
Ooit was dat mijn veiligheid, nu voelde ik me erin opgesloten
Ik wilde me ervan bevrijden….
Twee vingers gaan systematisch heen en weer
Laagje voor laagje wordt afgepeld
Als twee ruitenwissers op een bemodderde voorruit
Aanvankelijk wordt het smeriger en viezer
Maar langzaam komt de helderheid
En met het zicht, ook het licht
Licht op de verstrikking van verleden met heden
Licht op de bijbehorende gevoelens en ervaringen
Licht op mijn keuzevrijheid, hier en nu
De tranen spoelen de laatste restjes modder weg
Langzaam wordt de ruit schoner
En dan durf ik weer gas te geven
Bevrijd stap ik in mijn kracht
Vrouw én meisje mogen er zijn
Ode aan de twee vingers!
Maar wel specifiek déze twee
Met de zuiverheid van Willeke als instrument
Oordeelloos en ruimtegevend
Ze werkt absoluut vanuit kennis en expertise
Maar wat het meest raakt en binnenkomt
Is haar wijsheid en intuïtie
Authentiek en oprecht zet ze deze gaven in
Gaat als mens naast de medemens staan
Wat een groot goed…
Dank je wel Willeke!
Loflied op jou, ode aan jouw vingers!
Ik prijs me gelukkig dat ik mezelf deze EMDR gunde

 Carola Rossing
 

EMDR

67 jarige vrouw
Dag Willeke,
‘Ik wens je veel geluk’, dat waren je woorden waarmee we vorige week afscheid van elkaar namen.
Tijdens onze kennismaking voelde ik me al direct veilig bij jou. Eindelijk kon ik mijn verhaal kwijt waar je geduldig naar luisterde terwijl je ons gesprek op een warme en deskundige manier de goede richting op stuurde. Wat was ik opgelucht.
Ook tijdens de sessies erna heb je me geholpen om mijn verdriet en de gebeurtenissen van de afgelopen jaren een plaats te geven met behulp van EMDR. Een wonderlijke behandelmethode die een doeltreffende en positieve uitwerking op me had. Vaak stelde je me gerust en gaf je me een helder inzicht in mezelf en de situatie waarin ik mezelf bevond.
Nu, na drie maanden is het rustiger geworden in mijn hoofd en hart. De chaos is voorbij, ik heb weer meer vertrouwen in mezelf.
Daarvoor wil ik je enorm bedanken!
Lieve groetjes van N.

Gedicht

'Hoe dierbaar,
een plek waar je je veilig weet.
Een plek waar je jezelf mag zijn,
in al je kwetsbaarheid.
Daar waar, als je moe bent,
je rustig kunt gaan slapen met je ogen dicht,
terwijl je ziel liefdevol wordt toegedekt.......

Dank je wel, lieve Willeke, voor het er zijn.....

Warme groet, Sylvia.

Email

Ontvangen op 21 juli 2016 van Lucien, 34 jarige client die begin 2015 drie sessies heeft gehad en in maart 2016 nog één sessie.
Goedemorgen Willeke,
Het is inmiddels een tijd geleden dat wij contact met elkaar gehad hebben. Ik wil je graag laten weten dat ik op dit moment mezelf kan vergeven voor de beslissingen die ik in het verleden heb genomen en dat ik mezelf kan accepteren voor wie ik ben.
Dit heeft me enorm veel rust gebracht en geeft me ook de mogelijkheid om andere keuzes in het leven te maken. Hierin heeft de therapie een grote rol gespeeld.

Enorm bedankt.
Lucien

Kaart

Kaart Nellie voorkant

 

Kaart Nellie voorkant

 


Ervaring met EMDR

Client: een 24 jarige man

Willeke heeft voor mij op een heel natuurlijke en open manier gezorgd dat ik op mijn eigen tempo mijn doel heb kunnen bereiken.

Het was een achtbaan waar ik doorheen wilde, wat voor mij betekende dat ik tussen sessies door er ook (on)bewust mee bezig ben geweest.
Wat ik fijn vond is dat de sessies en er mee bezig zijn me in mijn dagelijks leven juist meer hielpen dan in de weg zaten.

De methode was voor mij precies wat ik nodig had, niet uur na uur praten over dingen waar ik zelf al veel over nagedacht had. In plaats daarvan, er iets aan doen.

Ik voelde dat er geen andere manier was dan er recht doorheen te gaan, het is gelukt, ik straal weer, ik heb rust.Ervaring met EMDR

Cliente: een 60 jarige vrouw

Een paar weken geleden heb ik bij jou mijn sessie afgesloten. Zeer naar tevredenheid. Er was een afsluitende sessie waarbij ik het gevoel had dat mijn probleem helemaal opgelost was. Een paar dagen na deze sessie wist ik zeker dat het goed zat. Wat er gebeurde was het volgende: In een droom/waak moment kwam mijn broer als een reus op me af. Ik herkende zijn gezicht onmiddellijk. Hij kwam zeer snel, ondertussen kwam ook de beweging met de vingers tussen hem en mij. Hoe dichter hij bij kwam, hoe sneller de vingers gingen. Hij kwam dichter en dichter maar werd kleiner naarmate hij me naderde. Op het cruciale moment toen hij me bijna aanraakte ontstond er een draaikolk. Mijn broer werd meegesleurd in die draaikolk en verdween aan de linkerkant uit mijn gezichtsveld. Er was niets meer van hem over.
Ik wist meteen dat het nu echt klaar was.

Afgelopen week heb ik mijn broer gebeld. En heb een afspraak met hem gemaakt. Jij waarschuwde me al dat hij wel zou ontkennen. Hij kwam gelukkig wel opdagen. Ik begon het gesprek over koetjes en kalfjes en over zijn kleindochters die nu dezelfde leeftijd hebben als ik toen hij me misbruikte. Dit was een perfecte opening naar een gesprek. In eerste instantie ontkende hij. Ik vertelde hem dat hij het misschien ook wel weggedrukt had net als ik. Dat ik ook snapte dat hij toentertijd in de pubertijd zat. We hebben een heel gesprek gehad. Er kwamen vlagen bij hem boven van herkenning. Hij vond het vreselijk wat hij me had aangedaan in zoverre dat hij zich dat kon herinneren. Ik voelde me zo sterk. Ik hoefde niet te huilen en wist precies wat ik moest zeggen. Samen hebben we zeker drie kwartier gepraat. Ik heb hem vergeven. Dat voelt goed. Het gedane kunnen we niet ongedaan maken, maar nu het besproken is, lijkt het minder erg te zijn. Vooral het feit dat hij toegaf en erg veel spijt had van het gebeuren. Dit alles maakt dat er heel veel rust is gekomen. Hij is bij me komen zitten en heeft tranen gelaten. Met een flinke knuffel hebben we dit gesprek beeindigd. Ik heb hem verteld dat hij niets hoeft te doen met dit gegeven. Zijn leven hoeft hiermee niet op zijn kop te komen staan. Wel vind ik het fijn dat we in de toekomst gewoon gedag kunnen zeggen. Zonder rancune.

Gisteren zag ik mijn broer tijdens een familiebijeenkomst. Ik heb gedag gezegd zoals ik bij iedereen deed. Wel heb ik in een besloten moment gevraagd hoe het met hem ging. Er was nog veel boven komen drijven vertelde hij me. Ik heb hem nogmaals op zijn hart gedrukt dat hij er verder niets mee hoeft te doen. Dat ik blij ben dat ik het hem heb verteld en dat het voor mij nu klaar is. Wat een overwinning. Na 50 jaar!!!!en de succesvolle sessies bij jou. Je bent een kanjer!!
Dank voor al je wijsheid en de juiste therapie.

Veel liefs
Je hebt mijn hart weer laten stralen.Ervaring met EMDR

Cliente: een 62 jarige vrouw

Zo'n twee maanden geleden rondde ik mijn EMDR serie met Willeke af. Gisteren vroeg ik mijn man: 'Wat merk jij aan mij, is er iets veranderd?' Zijn antwoord: 'Je bent nog maar weing overstuur, heel veel minder reactief, het drama is verdwenen en je blijft in communicatie'. Ik werd er warm van, toen hij dit zei, omdat het helemaal aansluit bij mijn eigen ervaring. Voor mij is een heel belangrijke uitkomst van de behandelingen dat ik zonder enige rem, zonder overspoeld te worden door emoties en zonder het als een mokerslag op een ander neer te laten komen, kan delen over mijn jeugdtrauma.

Toen ik twaalf jaar was hield ik er al van om lekkere maaltijden te maken voor mijn ouders en mijn beide broertjes. Die pinksterzondag in 1962 deed ik dat ook, alleen ze kwamen niet thuis. Tijdens de thuisrit van hun bezoek aan Opa werden ze met tachtig kilometer snelheid van opzij aangereden door een heel veel zwaardere auto. Dit kostte het leven van mijn jongste broertje en van mijn Opa. Mijn vader overleefde de aanrijding op het nippertje, mijn moeder maakte alles bij bewustzijn mee. Mijn ouders waren niet bij beide uitvaarten, ze lagen de hele zomer lang in het ziekenhuis. Vanaf dat moment waren we als gezin en ook ieder voor zich verdrietig, verscheurd en volledig de weg kwijt.

Tien jaar later doodde mijn hartsvriendin zichzelf. Daarna liet ik tientallen jaren lang nooit meer een vriendin heel nabij komen. Tot zeven jaar geleden, toen durfde ik tegen een vriendin te zeggen: 'Jij bent mijn vriendin, ik ben gelukkig met jou en met onze vriendschap'. Niet zo lang na deze verklaring overleed ze in een verkeersongeluk.

De laatste jaren werd ik gekweld door angsten, zorgen en schrikbeelden. Bij het horen van huilende kinderen op straat wilde ik voortdurend naar buiten rennen om ze te redden. Steeds weer beleefde ik in mijn emoties de meest afgrijselijke gebeurtenissen en aanrijdingen. Ik gruwelde van het geweld van staal op staal bij een mogelijke botsing en voelde me machteloos bij het besef van de kansloosheid van voetgangers, fietsers en kinderen in het verkeer.

De EMDR behandelingen hebben mij het volgende gegeven:
* Een diepe, ongestoorde en zorgeloze nachtrust
* Een gevoel van eigenwaarde en zelfrespect, dat ik hier mag zijn, precies zoals ik ben en dat ik een mens ben om van te houden
* Een nieuw liefdesgevoel voor mijn man en voor het leven
* Rust, vertrouwen, zachtheid en acceptatie, noem het wijsheid
* Leiderschap en partnerschap met mijn broer in de zorg voor onze moeder van negenentachtig
* Een mooi en authentiek contact met mijn dochter en zoon
* Zorgeloos genieten, samen met mijn man als kinderen met de kleinkinderen

Nogmaals heel veel dank, Willeke, voor je daadkrachtige en compassievolle behandeling en begeleiding.

Hartelijke groet van een 62 jarige vrouw, dochter, levenspartner, moeder en grootmoeder.


 EMDR

Cliënte: een 21 jarige vrouw

Na 8 jaar veel therapieën gehad te hebben, zowel van psychologen, psychiaters, doctoren noem maar op, kwam ik terecht bij Willeke. Vanaf het begin kon ik merken dat dit eindelijk een therapie ging worden dat me echt zou helpen. Mijn hulpvraag was om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Ik heb al 8 jaar lang last van een angst- en paniekstoornis en mijn zelfvertrouwen is daardoor behoorlijk achteruit gegaan. Maar ook veel dingen van vroeger spelen er in mee.

Ik ben een half jaar bij Willeke geweest, het probleem is nog niet opgelost, maar ik ben wel heel veel verder gekomen en het is nu aan mijzelf om het af te maken en zelf de dingen die Willeke me heeft geleerd uit te proberen. Ik heb een rust gevonden die ik heel lang niet heb gehad en zo graag heb gewild voor zo'n lange tijd.

Het is een hele interessante reis voor mij geweest, soms heel moeilijk maar het resultaat is:
ik ben er heel gelukkig mee! Bedankt voor al je hulp en je luisterend oor!Ervaring met Opstellingen

Cliënte: een 33 jarige vrouw

Het fijne aan Willeke is dat ze je alle ruimte biedt voor je eigen invulling en gespreksonderwerpen. Daarbij raakt ze vaak precies de kern waardoor ze je zachtjes de 'goede' richting opstuurt.
Aan de hand van onze gesprekken en opstellingen ben ik dichter bij mijn gevoel gekomen. Willeke is een hartelijke, warme vrouw bij wie ik me erg op mijn gemak voelde.
Mensen bij wie het lijkt alsof hun talent iets vanzelfsprekends is zijn vaak de groten.Ervaring met EMDR

Cliënte: een 50 jarige vrouw

Na mijn eerste afspraak bij Willeke reed ik naar huis met een gevoel van opluchting. Opluchting omdat ik voelde dat het alleen nog maar bergopwaarts kon gaan. Ik had al maandelang last van een burnout en zat er helemaal doorheen. Er moest iets gebeuren!!
Tijdens het intakegesprek hebben Willeke en ik de invulling van mijn behandeling besproken. Willeke stelde voor om in ieder geval EMDR toe te passen. Ik had daar al eerder iets over gelezen en was heel benieuwd naar deze methode en heb er dan ook mee ingestemd.

Er waren een aantal gebeurtenissen/ervaringen in mijn leven waarvan ik dacht dat ik die al lang een plekje had gegeven. Kon het ook allemaal mooi vertellen maar al snel bleek dat ik de bagage nog steeds met mij meedroeg waardoor er eigenlijk niets veranderde. Gevoelens die met de ervaringen te maken hadden werden getriggerd op moeilijke momenten waardoor ik vaak heel verdrietig, boos en angstig was. Bovendien had ik totaal geen zelfvertrouwen meer. Ik wilde voor eens en altijd die zware last kwijt.

De EMDR behandelingen waren best zwaar maar heb ik wel als zeer positief ervaren. Tijdens de behandeling moest ik wel terug naar het gevoel van een nare gebeurtenis of ervaring. Dan moest ik heel diep bij mezelf naar binnen. Maar als je daar dan bent dan voel je precies waar de pijn zit en op dat moment wordt dan de EMDR toegepast. Als ik het met mijn eigen woorden moet uitleggen dan voelt het alsof de gebeurtenissen/ervaringen een ander plekje in mijn hersenen hebben gekregen waardoor ik deze nu anders ervaar.
Het was soms best heftig om terug te keren en diep te gaan. Maar het heeft wel resultaat gehad! Al na 3 behandelingen merkte ik dat het beter met mij ging. Het was dan ook niet moeilijk om er mee door te gaan.

Het gaat nu heel goed met mij! Ik heb mijn zelfvertrouwen weer terug en voel mij een stuk stabieler. Heb inmiddels een belangrijke keuze gemaakt met betrekking tot mijn werk en een cursus gevolgd met examen waarvoor ik geslaagd ben. Dat had ik een half jaar geleden niet voor mogelijk kunnen houden.
Mijn leven is weer op de rit. Mede dankzij EMDR. Voor mij schijnt de zon weer. Het leven is mooi!!

 

Ervaring met EMDR

Client: een 53 jarige vrouw

Augustus 2011; mijn wereld schudt op zijn grondvesten, en niet zo'n beetje ook. Ik word vrij onverwacht geconfronteerd met mijn misbruikverleden, iets wat ik tot dan toe 'prima' verborgen heb weten te houden,
bijna 40 jaar lang. Als die eerste schok, die alles bij elkaar wel een paar maanden nadreunde, achter de rug is raak ik via, via in contact met Willeke.
Willeke brengt mij stapje voor stapje d.m.v. EMDR in contact met het kind in mij en het wordt me steeds meer duidelijk dat ik me als kind nooit voldoende kon uiten, geen grenzen leerde te stellen en me onnodig klein maakte. Dat waren flinke eye openers voor mij want dit gedrag was (en is) nog steeds aanwezig. Mijn emoties bleven teveel in mijn hoofd waardoor ik vaak geen uitweg zag. Door nu, met de ogen van een volwassene naar dat kind van toen te kijken en duidelijk te krijgen wat dat kind wil en dat ook te benoemen kan ik mezelf eindelijk accepteren. Ik ben niet alleen trots op wat ik doe, ik ben vooral trots op wie ik ben! Ik ben veel dichter bij mijn gevoel gekomen, weet me nu beter te uiten.
Tot overmaat van ramp raakte ik tijdens de therapie mijn baan kwijt maar ondanks dat lukte het me om met de hulp van Willeke dit te kunnen handelen.
Augustus 2012 Er is veel meer rust in mij gekomen en ik kijk met vertrouwen naar de toekomst. Willeke heeft mij geleerd letterlijk en figuurlijk thuis te komen bij mezelf. Ik weet nu veel beter wie ik ben, ken mijn kwaliteiten en snap ook waar het in het verleden mis is gegaan.
Ik kan de therapie van Willeke van harte aanbevelen; ze is zeer professioneel, weet op het juiste moment te schakelen en gaat samen met jou op zoek naar de oplossing; in die zin ga je ook daadwerkelijk samen aan de slag. Een aanrader in een dergelijk lastig en zwaar proces. Wat ik ook heel prettig heb gevonden is dat er een gesprek was waarbij mijn man aanwezig was. Dat maakte dat ik in dit proces beter en makkelijker kon laten weten wat goed voor mij voelde.

In deze periode had ik veel aan het boek 'Niemandskinderen' van Carolien Roodvoets. Ik ben van Niemandskind een Iemandskind geworden en dat voelt zo ontzettend goed.

 


Ervaring met Opstellingen en Missiecoaching

Cliënte: een 27 jarige vrouw

Ik bloos veelal. Andere mensen vinden dat grappig en leuk, maar voor mij is dit in sommige situaties erg vervelend. Ik vond het tijd worden dat ik dat volledig ging accepteren. Ook wilde ik hier makkelijker mee om gaan. Zodoende heb ik hulp gevraagd aan Willeke.

In mijn eerste gesprek met Willeke kwamen we tot de conclusie dat het meer was dan het blozen alleen: ik wilde mezelf over het algemeen vrijer voelen. De gedachten was; als ik me vrijer voel dan zal ik minder aandacht besteden aan / in de gaten hebben dat ik bloos.

We hebben een aantal keer een opstelling gedaan waarin mijn 'wens' (het vrijer voelen) centraal stond. De bedoeling van een opstelling is dat je op je gevoel af gaat en naar je gevoel luistert. Dat valt niet mee als je altijd alles met je verstand doet. Eén van de belangrijke dingen die ik dan ook van Willeke geleerd heb is om naar je lichaam / gevoel te luisteren.

Doordat ik weet dat ik snel bloos, was ik heel erg met mijn omgeving bezig. Het liefst hield ik iedereen in de gaten en ging ik op die plek staan / zitten waar ik iedereen kon zien. Mijn gedachte was; dan kan er niets onverwachts op mijn pad komen, zodat ik niet ga blozen. Als je zo met je omgeving bezig bent sta je te ver van jezelf en je gevoel af en ga je waanideeën creëren. Een volgende belangrijke les die ik dan ook geleerd heb is dat je zelf een bepaald gevoel kan creëren door de gedachten die je hebt. Een mooi citaat uit het boek "Eten, bidden, beminnen" is: 'Je emoties zijn de slaven van je gedachten, en jij bent de slaaf van je emoties'. Dus alle gedachten op positief!

Willeke heeft bij mij ook nog missiecoaching toegepast. Hierdoor kreeg ik meer inzicht in mijn waarden, normen en kwaliteiten en wat ik daar in de toekomst mee kan doen. Tevens heb ik mijn toekomstdromen voor over 1 en 5 jaar op papier gezet en daar hebben we in het gesprek kernwoorden aan toegevoegd die voor mij belangrijk zijn.

De gesprekken met Willeke waren erg fijn. Ik voelde me zeer op me gemak en ze heeft me handvaten gegeven waar ik zelf mee verder kan gaan! Het is wel fijn om te weten dat als ik nog vragen of hulp nodig heb dat ik dan altijd bij Willeke terecht kan!Ervaring met Hypnotherapie, Opstellingen, EMDR en coaching

Cliënt: een 24 jarige man

De situatie:
Zes jaar geleden, was ik achttien, onzeker, schuchter, mijn leven een puinhoop. Gestrest in de auto, vaak door angst overgeven, durfde niet goed met de trein te reizen, grote groepen mensen waren een angstbron en zorgde voor paniekaanvallen. Ik had het gevoel dat ik mijn moeder in bescherming moest nemen tegen de dronken agressieve buien van mijn vader. Ik sliep slecht, speelde scheidsrechter tussen mijn ouders, hielp in de huishouding en was het luisterend oor van mijn moeder. Ze deelde het agressieve seksuele echtelijk leven en alle negatieve dingen over mijn vader met mij. Ik liet me leiden door haar manipulerende gedrag en haatte mijn vader. Denken dat ik ook nog op mannen zou vallen was er niet bij. Simpelweg wist ik niet eens wat homoseksualiteit was, ook al was ik er dagelijks mee uitgescholden. Ik begroef me in mijn bijbaan als postbode en werkte (te) veel uren, waar ik ondanks al mijn spanningen heerlijk mezelf kon zijn.
Het leven had voor mij geen zin, geen betekenis, bevatte geen positiviteit! Het kostte veel te veel energie, het sloopte me. Al jaren hoefde het leven niet meer en steeds vaker wilde ik graag dood.

De behandeling:
Willeke focuste in eerste instantie op het normaal functioneren in het dagelijkse leven. Niet graven in het donkere verleden, maar eerst in het heden en nu leren functioneren. Willeke pakte dat aan door zeer praktisch toepasbare handvatten mee te geven die ikzelf toepaste. Hierdoor werd de ingebakken negatieve denkwijze langzamerhand omgebogen tot positief denken. De levensbeleving werd daardoor positiever, ik was minder energie aan denken kwijt en ik kreeg uitzicht op de mogelijkheid een gelukkig mens te worden. Ik begon te genieten van wat het leven mij te bieden had.

Doordat ik dagelijks goed kon functioneren en minder energie kwijt was aan het leven, ontstond ruimte om te denken over het verleden. Hypnotherapie leverde verrassende resultaten op. Het gaf inzicht in hoe ik dingen heb ervaren, de gevoelens daarbij en mijn vervolggedrag. Willeke was daardoor in staat om samen met mij aan oplossingen te werken.

Homoseksualiteit was een van de punten. Omdat ik er van overtuigd was genezen te kunnen worden van homoseksualiteit ben ik weggegaan bij Willeke. Een jaar heb ik elders in therapie gezeten. Toch raakte ik overtuigd dat dit niet de weg moest zijn. Ik was mezelf weer kwijtgeraakt, had geen gevoel meer, was in de war en leefde een leven buiten mezelf. Ik stopte met de genezende therapie en zocht Willeke weer op.

De schade van de zogenaamde genezende therapie moest hersteld worden. Wat Willeke de eerste tijd opgebouwd had, was natuurlijk niet weg. Ze hielp me weer op weg om er zelf bovenop te komen. Ik kwam tot rust en leerde mezelf te accepteren zoals ik was. Ook leerde ze me om zelf keuzes te durven maken en de consequenties daarvan te accepteren. Ik leerde mijn eigen leven te leiden, ook als ik daarmee mijn omgeving teleurstelde. Daarna kon ik ruim twee jaar zonder Willeke verder.

Door mijn nieuwe vriend constateerde ik dat ik mijn gevoel miste. Dit was best ontspannen, maar het is onnatuurlijk om geen emotie te voelen. Ik bezocht Willeke weer een paar keer en met behulp van familieopstellingen en EMDR heeft ze me verder geholpen zodat ik weer verder kon. Ik zie Willeke nu meer als een coach die me zo af en toe bijstuurt. Ze stimuleert mij om zelf het werk te doen. Zelf tot conclusies te komen, verbanden te leggen en oplossingen te zoeken. Hiermee bereikt ze dat je zelf leert om te gaan met de situaties en de juiste stappen weet te ondernemen.

Het resultaat:
Ik ben blij met wie ik ben, ik kan goed functioneren, ben gelukkig met mijn leven en geniet. Ik heb een leuke baan, een eigen huis, een lieve vriend en fijne vrienden om me heen. Natuurlijk gaat het niet altijd vlekkeloos, maar dat hoort bij het leven. Ik weet dat als ik zelf de tooltjes even kwijt ben, Willeke altijd in staat is mij te stimuleren zelf de weg terug te vinden.Ervaring met Opstellingen

Cliënte: een 52 jarige vrouw

Wat te doen als je leven voelt dat je achter de geraniums zit. En dat met je 52 jaar! Auto rijden op de snelweg is een belemmering, alleen reizen geen optie, werk zoeken of alleen naar een cursus…. Het zit er allemaal wel maar op een of andere manier durf ik geen stappen te zetten. Later, allemaal later dan zou het wel gaan komen. Maar later werd alleen maar vooruit geschoven. Zo worstelde ik voort. Toch kwam ik via iemand op de website terecht van dynamo. Ik heb daarna de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt met Willeke.

Na een sessie kwamen we er al gauw achter dat het allemaal te maken had, met een traumatische gebeurtenis uit mijn vroege jeugd. Ik sputterde nog wat tegen, want ik had al meer malen te horen gekregen via anderen, dat het daarmee weleens te maken kon hebben. Ik wilde mij niet altijd achter die gebeurtenis van toen verschuilen en vroeg dan ook of het niet een stukje karakter kon zijn?

Willeke, zag het zo! Er was niet specifieks iets aan te wijzen waarom ik niet op de snelweg kon (nooit geen ongeluk gehad of zoiets)of alleen iets gaan ondernemen(nooit geen reden gezien waarom ik dat zou moeten laten afweten!) Alles had te maken met dat ene van vroeger. Vanuit dat trauma, werd ik in mijn kindertijd en jeugd zeer beschermd opgevoed (maar daar kwam ik tijdens de sessies achter).

We gingen aan de slag.. Willeke vroeg aan mij wat mijn verlangen is. Dat is voor mij vrijheid, die vrijheid staat voor mij om normaal te kunnen leven, zodat ik gewoon de auto kan pakken, een cursus kan gaan volgen, te solliciteren naar die ene leuke baan!

Willeke vroeg om een attribuut uit een mand te pakken die stond voor die vrijheid. Ik pakte een pluchen hond en die mocht ik vanuit mijn gevoel ergens neerleggen. Ik legde deze hond (die stond voor vrijheid) heel dicht tegen mijn voeten. Daarna mocht ik voelen wat het met me deed. Ik kroop als het ware in dat gevoel van vrijheid. Ik kan alleen maar zeggen dat ik begon te stralen en ik voelde zo sterk dat verlangen. Heel diep van binnen zat een onaangetast deel van mijzelf ik noem het heelheid. Ik werd daarmee in contact gebracht. Vanuit dat gezonde deel kon ik voelen wie ik werkelijk was. Zo ging Willeke met mij aan de slag. Ook de traumatische gebeurtenis werd aangepakt. Vanuit het ene gevoel weer stappen in het andere gevoel, zodat laag voor laag werd aangepakt. Ook door in te stappen in de personages waarmee ik verbonden was en die te maken hadden met het kind zijn van toen, kwamen antwoorden en gevoelens naar boven waar ikzelf nog nooit aan had gedacht. Geweldig dat zoiets dan naar boven mag komen!

Een mooi voorbeeld was waarom ik niet op de snelweg durf. Ik kwam door mijzelf in het gevoel te laten zakken een kindje tegen van net op de grens tussen 4 en 5 jaar. Het stond daar tegen mij aan te bonken met haar vuistjes, en riep: 'Wakker worden, kom op!' Dat kindje was ikzelf, dat kindje wilde zo graag door en was ontzettend nieuwsgierig naar het leven waarin heel veel kon. Maar dat kindje van toen werd door de beschermende opvoeding weg gehouden van alle gevaren. Ik kon nooit geen fouten maken waarvan ik zou hebben kunnen leren! Willeke leidde mij dan via dat kindje naar de volwassen personage die ik nu ben.

Ik ga ervoor en voel mij erg gemotiveerd om samen met Willeke hard aan mijzelf te gaan werken, zodat ik straks kan zeggen 'Ik leef!'Ervaring met Opstellingen

Cliënte: een 25 jarige vrouw

Ik ben bij Willeke in therapie gegaan, omdat ik al een tijd niet lekker in mijn vel zat. Ondanks dat mijn leven eigenlijk heel leuk is, voelde ik me toch ontevreden en kon ik er niet van genieten. Dit resulteerde in onzekerheid en relatieproblemen met mijn partner en mijn familie. Hoe cliché het ook klinkt, ik was erg op zoek naar mezelf en voelde me ver verwijderd van de mens die ik ben. Ik heb me schuldig gevoeld over het in therapie gaan, omdat ik vond dat er mensen zijn met veel ergere problemen dan ik. Dit gevoel werd snel weggenomen en vanaf het moment dat ik bij Willeke in de ruimte was, voelde ik me welkom, op mijn gemak en nog belangrijker: begrepen. Dat laatste was voor mij erg belangrijk.

We hebben door middel van opstellingen gewerkt aan mijzelf, mijn onzekerheid en mijn relatie met anderen. In het begin stond ik hier wat sceptisch tegenover, maar naarmate de tijd vorderde, gebeurde er toch bijzondere dingen. Het is lastig op te schrijven wat we precies gedaan hebben in de sessies, maar ik voel me sindsdien veel gelukkiger. Door de gesprekken met Willeke en de oefeningen met opstellingen ben ik langzaam dichter bij mezelf komen te staan. Ik accepteer mezelf meer, durf te doen wat ik wil en kan mezelf los zien van anderen. Het belangrijkste wat ik uit de therapie heb meegenomen is dat ik mag zijn wie ik ben. Dit proces is nog steeds bezig, maar zonder Willeke was ik niet waar ik nu sta. Ze heeft me een positief duwtje in de rug gegeven en als ik ooit vergeet wat ik geleerd heb, weet ik waar ik terecht kan. Ik denk alleen niet dat dat al snel nodig is…Ervaring met Opstellingen, EMDR en Missiecoaching

Cliënte: een 28 jarige vrouw

Na een tijdje met enkele vragen gezeten te hebben, heb ik de stap gezet om met Willeke van Barneveld contact op te nemen. Soms zie je een rechte weg en deze bewandel je en als je op de weg loopt, zie je de zijwegen niet meer. Willeke, een onafhankelijk persoon, heeft mij de zijwegen laten inzien en mij meer inzicht gegeven om op mezelf te kunnen vertrouwen.

Door meer bij mijn eigen gevoel te kunnen blijven weet ik beter wat ik wil en ook wat ik niet wil. Beide zijn belangrijk voor het zetten van nieuwe stappen op de weg die ik in sla.Ervaring met Opstellingen en Hypnotherapie

Cliënte: een 18 jarige vrouw

Al een tijdje had ik er last van. Het was begin zomer. Het begon met een grote spin een paar jaar geleden. Zelf had ik het nog niet zo door, totdat mijn moeder een spin weghaalde en die aan mij wilde laten zien. De spin was dood. Hoe dichterbij mijn moeder kwam, hoe angstiger ik werd. Ik begon hard te huilen en frommelde mij heel klein op. Mijn moeder wist niet wat er aan de hand was, maar gooide de spin gelukkig weg. Sindsdien ben ik er zelf op gaan letten en merkte ik dat ik, hoe meer ik ermee bezig was, steeds meer ging controleren. En daar bedoel ik mee, dat ik kamers rond ging kijken of er een spin zat, voor me op de grond of er niets liep. Ik deed het nog niet in hele grote ruimtes, althans ik probeerde mezelf daarin tegen te houden.

Na verloop van tijd, ging het weer een stapje verder. Het bleef niet alleen bij spinnen, het ging zelfs door naar lieveheersbeestjes en mieren. Ik vond het al niet fijn dat ze over me hand heen liepen, maar als ik ze onderweg tegenkwam, liep ik er met een grote boog omheen. Terwijl ik vroeger deze beestjes, kunstjes probeerde te leren en mee speelde. Met deze dingen kon ik nog wel overweg. Het was soms wel vervelend, maar het was te doen. Tot er een moment kwam, dat ik weer helemaal doordraaide. Ik was zo erg geschrokken, er zat een insect op mijn arm, voor me liep een spin en rondom vloog nog een hommel. Dit was het moment dat ik dacht: dit kan zo langer niet. Op televisie had ik een programma gezien waarin hypnotherapie naar voren kwam. Ik had bij mijzelf al gemerkt dat praten niet zoveel zin heeft. Ik merkte namelijk dat ik dan dingen goed zat te praten, terwijl dat nog helemaal niet zo was.

De eerste keer dat ik bij Willeke binnen kwam, voelde ik mij meteen op mijn gemak. Ik was erg benieuwd wat ze van plan was. We namen eerst 'het probleem' door. Dus eigenlijk hoe diep het zit en wat achtergrond informatie. Hier kwam uit, dat dit niet het enige probleem was. Ik had van te voren besloten om eerlijk (voor mezelf) te zijn. Het bleek dat ik ook een eetprobleem had ontwikkeld. Dit gedeelte was sterker dan het 'insectengedeelte'. Met dit zijn we ook als eerste aan de slag gegaan.

We deden een soort toneelstukje. Dat paste wel bij mij, omdat ik dat zelf erg leuk vind om te doen. Voor mijn gevoel was er iemand die mij vertelde wat ik moest doen. Die 'iemand' heb ik een naam gegeven en zo heb ik met hem een gesprek kunnen voeren. Willeke hielp mij hierbij, door middel van die 'iemand' te spelen of door mijn plaats in te nemen. Uiteindelijk heb ik dit eigen gemaakt en kan ik mezelf er ook mee helpen, zonder dat Willeke mijn 'gesprekspartner' speelt.

Binnen een maand ging het al een heel stuk beter met mij. Op dit moment, 2/3 maanden later, gaat het qua insecten een heel stuk beter. Als ik aan het lopen ben, stap ik gewoon over de beestjes heen. Als er een spin in huis zit, vraag ik wel of iemand hem weg wilt halen, maar dat hoeft niet meteen. Ik heb zelfs een klein spinnetje over mijn hand laten lopen en dat voelde heel erg goed. Grotere spinnen, vind ik nog niet alles, maar ik ben er van overtuigd dat dat nog komen gaat. In ieder geval dat ik ze zelf durf weg te halen. Helaas is het probleem met eten nog steeds in mijn leven. Op dit moment lukt het mij niet om mezelf te beheersen. Hoewel het de ene dag beter gaat, als de andere. Ik merk wel dat ik heel erg veel praat met de persoon die ik tijdens de sessies heb ontmoet. Toen hadden we vrede gesloten, nu hebben we een kleine ruzie. Maar ik weet zeker dat dat weer helemaal goed komt. Het is een kwestie van tijd.Ervaring met EMDR

Cliënte: een 38 jarige vrouw

In April 2005 is mijn eerste kindje geboren. De bevalling was zeer traumatisch verlopen. Tijdens de bevalling dacht ik, dat zowel ik als mijn kindje, zouden komen te overlijden. Fysiek was dit ook wel te verklaren: ik had 40 graden koorts tijdens mijn bevalling en had urenlange storm weeën moeten ondergaan. Medisch gezien betekent dit dat de pijn drie maal zo hoog is in vergelijking met een normale bevalling. Maar er bleek achteraf meer aan de hand te zijn dan alleen deze fysieke oorzaken die ten grondslag lagen aan mijn traumatische bevalling. Hier kwam ik helaas pas jaren later achter...

Gezien het feit dat mijn man en ik na de geboorte van onze dochter zielsgelukkig met haar waren, heb ik mijn traumatische bevalling destijds naar de achtergrond gezet. Er was immers geen reden meer voor mij om hier nog langer bij stil te staan. Het resultaat was meer dan schitterend dus waarom zou ik nog 'oude koeien uit de sloot blijven halen'. Zo dacht ik.

Maar een paar jaar later stak onverwacht mijn kinderwens weer 'de kop op'. Ik was er op een gegeven moment van overtuigd dat ik toch een tweede kindje wilde. Maar naarmate de wens groter werd groeide de angst in mij. Sterker en sterker. Totdat ik steeds minder sliep. En niet zelden lag ik nachtenlang wakker en kreeg nauwelijks tot geen slaap meer kreeg. Er zat een onderhuidse brandende angst in mij. En ik kon met geen mogelijkheid tegen deze muur opklimmen. En ik voelde dat ik overspannen dreigde te raken.

Via mijn huisarts kwam ik in contact met Willeke van Barneveld van de Praktijk Dynamo. Ik had vanuit mijn 'traumatische verleden' eerder ervaring opgedaan met een trauma verwerking therapie die EMDR heet. Ik wist vanuit mijn binnenste dat ik deze therapie weer wilde ondergaan. En snel. Want de tijd drong. Ik zat aan de grond en het zou niet lang meer duren of ik zou overspannen raken.

Willeke van Barneveld nam mijn verhaal en probleem direct serieus. En ik kon direct bij haar terecht. De combinatie van haar nuchtere en menselijk aanpak sprak mij direct aan. Vele psychologen die ik ken hebben vaak een zweverige inslag. Maar dit bespeurde ik geenszins bij haar. Ik vertelde haar mijn probleem en mijn ervaring met EMDR. Na een korte intake konden we meteen aan de slag.

Uiteindelijk heb ik drie dubbele EMDR sessies nodig gehad om de gehele problematiek achter mijn traumatische ervaring helder te krijgen en om dit ingrijpende trauma te kunnen verwerken. Er bleek aan mijn trauma namelijk meer ten grondslag te liggen: zowel vanuit mijn onderhuidse negatieve gedachten over mezelf vanuit zowel dit leven als vanuit mijn vorige leven. En gedachten in jezelf zijn soms zo diepgeworteld of soms zo onverklaarbaar dat je je niet bewust bent van oorzaak en gevolg hiervan in je dagelijkse leven.

Inmiddels is mijn behandeling bij Willeke van Barneveld alweer ruim een half jaar geleden en ik kan met trots en overtuiging zeggen dat ik tot op heden geheel gevrijwaard bent van alle negatieve gedachten of emoties omtrent het thema 'bevalling'. Natuurlijk kan ik mij een leukere bezigheid voorstellen dan weer een bevalling te moeten ondergaan, maar ik heb hier geen traumatische gevoelens of gedachten meer bij. Ook is mijn algehele zelfbeeld aanzienlijk verbeterd en werkt de therapie nog dagelijks positief door in mijn dagelijks leven.

Misschien komt de dag dat ik weer ik verwachting zal raken en ik uiteindelijk weer een bevalling zal mogen ondergaan. Wanneer deze dag is gekomen kan ik misschien nog beter laten weten wat het uiteindelijke effect is geweest van mijn praktijk ervaring na de therapie.'Ervaring met hypnotherapie

Cliënt: 48 jarige man

'In eerste instantie kwam ik in behandeling bij een collega therapeut (psycholoog) van Willeke met verschillende klachten. Met cognitieve therapie ben ik een heel stuk verder geholpen. Toch bleef ik last houden van één klacht namelijk, ik werd steeds weer onredelijk boos als mensen dingen deden die ik niet plezierig vond. Dat is de reden waarom ik doorverwezen werd naar Willeke voor hypnotherapie.

Eerlijk gezegd had ik zo mijn twijfels of dit wel wat voor mij zou zijn. Als het maar niet zo'n zweverig gedoe is en daarnaast vroeg ik me af of het wel zou lukken.

Na de eerste sessie had ik niet echt het idee dat ik in trance was geweest ('zie je wel dat het niet lukt'), maar het voelde toch wel goed. Er kwamen tijdens de sessie herinneringen naar boven, die me verbaasde. Die herinneringen gaven mij inzicht in hoe het komt dat ik toen zo reageerde. Willeke stelde me trouwens ook gerust door te zeggen dat het voor het resultaat niet uitmaakt hoe diep je in trance bent.

In de tweede sessie zat ik er wel meer in. We hebben gewerkt met het deel van mij dat veroorzaakte dat ik zo onredelijk boos werd. Ik was verbaasd te ontdekken dat daar een goede bedoeling achter zat, namelijk om mij te beschermen tegen onredelijke mensen. En dat is niet zo gek, want vroeger was dat heel goed voor mij. Maar ja, nu ik volwassen ben, is dat niet meer nodig. We zijn op zoek gegaan naar wat het deel in plaats daarvan, voor mij zou willen betekenen. Hij kwam, tot mijn grote verrassing, tot het voorstel om mij te helpen om op een assertieve manier te zeggen als ik iets niet prettig vindt. Daarbij zou hij me ook soms aan het lachen maken om het te relativeren.

Ik was natuurlijk erg benieuwd of het wel echt zou helpen. Als ik zo'n verhaal voor mijn behandeling met hypnotherapie had gelezen, dan had ik het echt niet geloofd. Maar ik kan nu uit eigen ervaring zeggen dat het mij erg geholpen heeft. In de derde sessie hebben we nog de puntjes op de i gezet, maar eigenlijk ging het toen al een stuk beter. Zelfs nu we een paar maanden verder zijn.

Het leek me heel eng die hypnotherapie, maar dat was het echt niet. Het heeft me juist verrassend snel van mijn klachten af geholpen. Een echte aanrader dus!'


 


Bomen


 


 


Psychologen Praktijk Dynamo is gevestigd in Den Bosch (Engelen), dichtbij Tilburg en Waalwijk. Ook in Utrecht. Gespecialiseerd in hypnotherapie - training en coaching - relatietherapie - EMDR - EFT - burnout - rouwverwerking - trauma - angsten - depressie - assertiviteit - psycholoog- persoonlijke groei - familieopstellingen- kortdurende therapie.