achtergrond 1

Werkwijze

Aanmelding

Na aanmelding krijgt u per mail een afspraakbevestiging en een standaard vragenlijst toegestuurd. De antwoorden op deze vragen neemt u mee naar uw eerste bezoek aan de praktijk. Dit is alvast een voorbereiding op de intake.

Intakegesprek

In het eerste gesprek zal ik veel dingen aan u vragen, zodat ik een goed beeld kan vormen waar u voor komt. Aan het eind van het gesprek zal ik een behandelvoorstel doen en alvast een korte toelichting geven op de methoden die ik ga toepassen. We stemmen dan samen af of dit aansluit bij uw verwachtingen/ wensen. Soms is het nodig om nog een vervolgafspraak te maken voor de intake.

Uiteraard kan het ook zo zijn dat ik aan het eind van het gesprek tot de conclusie kom dat ik u beter kan doorverwijzen. Dit zal ik dan met u bespreken.

Tot slot evalueren we het gesprek. Als u vertrouwen hebt in de voorgestelde behandeling, dan maken we een aantal vervolgafspraken.

Behandeling

Meestal maak ik wekelijks of tweewekelijkse afspraken bij de start van de behandeling. We stemmen met elkaar af wat het beste bij u past. Daarna zullen we de frequentie zo snel mogelijk verlagen.

Regelmatig zullen we uw vooruitgang evalueren. Aangezien er vaak sprake is van een intensief, kortdurend en zeer krachtig therapietraject mag zeker na 5 sessies opmerkelijke vooruitgang verwacht worden.