achtergrond 1

Even voorstellenFoto WvB sept 2015

Mijn naam is Willeke van Barneveld. Sinds 2000 werk ik als psycholoog / therapeut. Ik ben gespecialiseerd in Relatietherapie, EMDR en EFT. De reden waarom ik voor deze methoden heb gekozen is, dat ik alleen maar wil werken met methoden die ik zelf heb ervaren als een manier om in korte tijd een positieve verandering in mijzelf te ervaren. 

Ik was al jong moeder van 3 kinderen en besefte al snel dat ik meer wilde dan alleen moeder zijn. Het was een hele zoektocht voor mij om te ontdekken wat ik echt wilde, ik vond zoveel dingen interessant. Door de opleiding Hypnotherapie werd het me steeds duidelijker: ik wilde mensen gaan helpen om zich verder te ontwikkelen. Ik wist uit eigen ervaring hoe je van een onzeker en gesloten persoon kan uitgroeien tot iemand die vanuit eigen kracht en open in het leven staat. En ik wilde toen, en dat is nog steeds zo, niets liever dan er mijn werk van maken om ook anderen daarbij te ondersteunen.

Na de 4 jarige opleiding Hypnotherapie, had ik de smaak te pakken. Ik ging meteen aan het werk als hypnotherapeut, maar ik had ook behoefte me verder te scholen. Eerder had ik al een aantal modules Psychologie aan de Open Universiteit behaald, maar ik blijk meer iemand van de praktijk te zijn. Vandaar dat de opleiding HBO Psychologie voor mij een uitkomst was. Het geleerde kon ik meteen toepassen in mijn werk als therapeut en coach/ trainer. Na 4 jaar heb ik deze opleiding afgerond en ben me verder gaan specialiseren. Naast mijn werk in de therapiepraktijk werk ik ook als trainer en coach bij met name internationale bedrijven.

Ik vind dat ik het mooiste beroep heb dat je maar kunt bedenken. Want wat is er nou mooier dan mensen te helpen om weer in contact te komen met zichzelf. Soms is het nodig om 'oude dingen' op te ruimen. De genoemde methoden kunnen daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Op onbewust niveau gebeurt er vaak veel in de periode na een sessie. Daarnaast werk ik ook op bewust niveau door bijvoorbeeld stap voor stap de cliënt te ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling. We bepalen dan aan het eind van de sessie wat de vervolgstap is, de volgende sessie evalueren we en bepalen we de volgende stap. De combinatie van werken op bewust en onbewust niveau, maakt dat we vaak binnen een aantal sessies de begeleiding al kunnen afronden.

Het werken met mensen vind ik elke dag weer fascinerend. Ieder mens is zo uniek. Ieder mens heeft een combinatie van talenten die niemand anders heeft. Ook u heeft een unieke combinatie van talenten. Gebruikt ú ze volop?

In mijn werk en privéleven vind ik het enorm belangrijk om authentiek te zijn. Andere belangrijke waarden zijn voor mij: liefde, empathie, respect, enthousiasme en vrijheid.

Ik voel me bevoorrecht dat ik dit werk mag doen. Wellicht kan ik ook iets voor u betekenen?

 


linkedInvolg Willeke van Barneveld op LinkedIn